С традиционния японски поздрав Konnichiwa кметът посрещна ученици от град Окаяма,

...
</TD
>С традиционния японски поздрав Konnichiwa кметът посрещна ученици от град Окаяма,
Коментари Харесай

Япончета на посещение при Здравко Димитров

С обичайния японски привет Konnichiwa кметът посрещна ученици от град Окаяма, предаде  Plovdiv24.bg.

Те са тук по програмата за продан на младежи сред побратимените градове Пловдив и Окаяма. На срещата участваха възпитаници и учители от ЕГ " Иван Вазов ".

Япончетата са пристигнали тук на 1 август. Ще останат в България единствено една седмица. Програмата им е интензивна. Те ще се срещнат с историята на Пловдив, както ще посетят " Музея на розата " в Казанлък, Карлово и ще вършат сапуни.

До момента децата са пробвали обичайни храни - мусака, сърми и кисело мляко. Показани им са обичайни български национални танци и са били облечени в носии.

Димитров описа за визитата си в град Окаяма през предходната година. Там те са разкрили монумент на Христо Ботев. Той е очарован от месното учебно заведение и новооткрит спектакъл. Сподели на децата, че в " Цар-Симеоновата градина " има японски монумент.

Трогателен миг се получи при размяната на дарове сред кмета и децата. Японска гражданка е била преди 30 години в Пловдив, направила е голям брой фотоси и албуми. Останала е със страхотни мемоари.

При откриването на паметника на Ботев предходната година, тя е свирила на хармоника. Днес дамата изпрати особено на българската делегация дребни хармоники в символ на любов и благодарност. Цялото събитие приключи с обща фотоси.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР